Hobbybandje de Woodrats met (oude) Americana. Doen we al een tijdje niks mee. Goede muzikanten, goede muziek. Melodisch en met veel zang. Wordt er weer eens tijd voor!

Legendarische unplugged-avonden in Koster. Gewoon mooie nummers spelen met bevriende muzikanten, waaronder Christof Bauwens en vocale partners in crime Mirjam en Jopie. (Old'g3ne)

Opleiding/werk
In 1989 ben ik begonnen op het Conservatorium in Leeuwarden. Na de fusie van de twee noordelijke Conservatoria heb ik in 1995 in Groningen de vijfjarige opleiding afgesloten met het diploma Docerend Musicus Zang Lichte Muziek. In 1996 heb ik met Erwin Java, Bas Mulder en Martien Stienstra het Noorder Muziek Instituut opgericht, een particuliere muziekschool waar we samen met tien geweldige collega's lesgeven in (bas)gitaar, drums, saxofoon, piano/keyboards en natuurlijk zang. Naast het NMI geef ik ook les aan de zangers en songwriters op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, een onderdeel van de Hanzehogeschool. Tenslotte recenseer ik met veel plezier zanginstructieboeken en schrijf ik zanggerelateerde artikelen voor muzikantenvakblad Musicmaker. Tenslotte heb ik in 2019 een Master Learning & Innovation behaald met als onderwerp instrumentoverstijgend onderwijs op de Academie voor Popcultuur. 
 

Muziek/stem

Door de jaren heen heb ik regelmatig (mee)gezongen op LP's en CD's. De allereerste was van Ruud van As en Gerry Arling in 1987, de laatste van Ralph de Jongh in 2017. Met Don't Feed The Animals hebben we 3 platen met eigen werk uitgebracht en vanaf toen ben ik òf ingevlogen om in te zingen, òf ik was er toch al omdat ik de zanger(s) coachte tijdens de opnames. En dan is een koortje zo ingezongen! Verder leen ik mijn stem af en toe aan reclames en bedrijfsfilms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moeilijk kiezen. Arno heeft namelijk ook geweldige carnavalshits waar ik koortjes op heb gezongen. Maar dit is een mooi liedje voor een fantastisch initiatief.